sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Konerikkojen suma

Hellurei ja puuh!

Elämä on ollut kiireiden täyttämää niinkuin aikalailla aina. Lisäksi on ollut monenlaisia vastoinkäymisiä ja niistä yksi on syy siihen miksi täällä blogissa on ollut taas hiljaista.

Nimittäin koneeni sanoi sopimuksen irti. Virta tuli päälle mutta ei lähtenyt pyörittämään. Kovalevyyn oli tullut vikaa. Vika oli niin paha että sinne katosi kaikki mitä kone sisälsi! ;( Tässä vararikossa onni oli että koneen kohdalla ei tähän mennessä ole laskua tullut kuin tarkistusmaksu paikallisessa korjaamossa jossa vikadiagnoosi tehtiin ennen koneen matkaamista Saksaan. Sopivasti kone palautui kotiovelle isoa tenttiäni edeltävänä päivänä ja pääsin vielä lukemaan diasarjat ym materiaalin isolta näytöltä kännykän ruudun sijaan :D

Se ei ollut ainoa konerikko meillä sillä tuossa alkusyksystä joku oli peruuttanu autoni kuskin oveen ja kun tekijää ei selvinnyt, meni korjaamokulujen omavastuu omasta pussista.

Noh, mites sitten puhelin.... kolmisen vuotta sitten hankin ensimmäisen kunnollisen älypuhelimeni ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Keväällä joskus onnistuin sen pihalla tiputtamaan asfaltille niin että näyttöön tuli lohkeamia. Liikkeessä kävin katselemassa hintoja uusille puhelimille mutta haaveilemani Samsung 7 egde piti vielä niin kovaa hintaa että päätin pärjätä vielä vanhalla ja odotella josko se hinta siitä laskisi. Tässä on myös uusittu lasten puhelimia joten pakko edetä hissukseen ja koittaa sumplia opiskelijabudjetilla.

Viimein tuossa kuukausi sitten päätin että nyt on aika uusia oma puhelin ja kaksi puhelinta päätyi finaaliin vertailussa. Ecoston myymä Fairphone 2 ja Oneplus 3. Lopulta päädyin hankkimaan Oneplussan siskoni käyttökokemusten perusteella. Tilasin puhelimeni netistä ja noudin paikallisesta myymälästä. Samantien hankin puhelimeen myös panssarilasin. Puhelin ehti olla käytössäni vain muutamia päiviä kunnes kyykistyessäni se tipahti takkini taskusta maahan, suoraan näyttö edellä ja pimeni! Nyt odottelen puhelintani takaisin huollosta ja kauhulla odotan miten kalliiksi tämä lysti tulee....

Opiskeluissa alkaa huomenna tiivis viimeinen kurssi ennen työharjoittelua. Työharjoittelu kestääkin sitten alkuvuoteen ja sen jälkeen käydään koululla ammattikirjallisuuskatsauksen pariin (entinen opinnäytetyö). Omaani olen onneksi jo aloitellut ja sen teen yhdessä ystäväni kanssa parityönä. Ensimmäiset kirjat on käyty lainaamassa ja suunnitelma käy lähipäivinä arvioinnissa ohjaavalla opettajalla.

Näissä oloissa useammin seuraavan puolen vuoden aikana.
Ei kommentteja:

2018