keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kesällä tapahtuu: Härmän kylpylä ruokailuineen ruokarajoitteisen perheen silmin.


Kesä on jo pitkällä mutta vielä ehtii tehdä ja touhuta! Minunkin kesäloma vasta edessäpäin. Lasten lomat on saatu tänä kesänä järjestymään niin, että joka toisen viikon ovat isällään ja joka toisen minulla. Teen toiseksi viimeistä työharjoitteluani nyt ja kahdelle nuorimmalle olen siksi aikaa varannut hoidon. Työpäiväni eivät onneksi ole aivan hurjan pitkiä, joten olemme töiden ohessa koittaneet tehdä kesäkivaa. Yksi hieno reissu tehtiin juhannuksen jälkeisellä viikolla Härmän Kylpylään yhteistyössä Lakeudelle.fi kanssa. Meidän perheen reissuista ja ulkonasyömisistä tekee haasteellisen se, että perheessä on kaksi ruokarajoitteista. Yksi lapsista on laktoositon sekä pähkinä ja raaka kananmuna on kiellettyjä. Mukana kulkee varoiksi astma - ja allergialääkkeitä ja ambulanssia/ensiapua on välillä tarvittu. Itse olen supermega-allerginen ja ruokavalioni koostuu vain kourallisesta ruoka-aineita. Mukana kulkee myös lääke jos toinenkin. Jos käyn "ulkona" syömässä niin suuntaan Mäkkäriin ja tilaan "ranskalaiset ja maito, ei muita mausteita kuin suola.". Voitte uskoa että hieman jännitti lähteä vaikka ruokalistan etukäteen Härmään keittiölle lähetinkin. Soitin vielä lähtöä ennen keittiölle ja minua palveli ystävällinen keittiömestari, joka vakuutti että kaikki on hoidossa ja erikoisruokavalioiden huomioiminen on heille arkipäivää, omani ei ole kuulemma edes vaikeimmasta päästä! Kannattaa rohkeasti siis lähestyä keittiötä ja kysyä kuinka ruokailusi onnistuu jos sinulla on rajoitteita ruokailun suhteen.
Emme ole kovin paljoa lasten kanssa reissanneet, yksi syy kaksi vahdittavaa pientä joista toinen erityinen omine haasteineen. Nytkin meiltä uupui korvatulpat mutta kun olin itse mukana ja tiesin ettei tyttö nyt kovin vesipeto ole niin päätimme pärjätä. Tyttö käyttää molemmissa korvissaan kuulolaitteita (lisäksi silmälasit sekä tasapainopulmia)  ja näin ollen myös äänimaailma hallissa on outo. Nuorin on todellinen arkajalka ja vaatii lämpenemisen "uusille" asioille. Mukaamme lähti siis isoksi onneksi ystäväni Anne. 
Saavuimme Härmään vähän yli 12 ja lippujen lunastamisen jälkeen suuntasimme pesutiloihin. En ole itse vieraillut Härmän Kylpylässä kuin kerran joskus lapsena eikä ollut kuin hämärä mielikuva allasosastolta. Allasosastolta löytyy kylmäallas, lämpöinen allas jossa korkeammalla pieni lasten allas lyhyellä liukumäellä lämpimään altaaseen. Altaassa myös suihkuavia ja poreilevia alueita. Vähän isommille lapsille soveltuva allas lentopalloverkolla, aivan pienimmille suunnattu allas vesileluin sekä kuntouimareille sopiva iso allas. Kaikki samassa tilassa näköyhteyksin ja tästä tykkään itse! Oma porukka kun koostui monen ikäisistä, on tälläisessä tilassa helppo pitää vähän silmällä eri altaissa uivia. 

Vanhimman tyttäreni kanssa vuorottelimme pienempien valvomista ja näin ollen sain itsekin käytyä uimassa kuntouimarien altaassa. Sen jälkeen olikin ihana rentoutua lämpimässä kahden pienemmän laskiessa välillä liukumäkeä. Hetken aikaa porukka viihtyi saunoissakin, allasosastolta pääsee hauskaan Kuuman kiven saunaan jossa on näkemisen arvoinen "löylynlisäystapa"! Pesutiloista pääsee sitten normaalisaunaan tai savusaunaan. Pukemisen jälkeen veimme tavarat autoon ja ruokailun alkua odotellessa ehdimme tutustua Kylpylän leikkiosastoon sekä ympäristöön. Lapset viihtyivät Nippe-norsun vekaraviidakossa ja me kiersimme katsomaan ulkona. Anne on vieraillut Härmässä aiemminkin ja johdatti minut Anssin Jussin Areenalle jonka sisällä olikin hieman erinäköistä kuin ajattelimme...
Härmä Outlet on avoinna 19.7.2017 saakka joka päivä 10-20. Anssin Jussin Areenalla olevasta outletista löytyi Pöyrööt, Namitupa, Lakeus Sport, VM Carpet kuin monta muutakin yritystä. Kannattaa poiketa! 

Ja sitten se hieman jännitetty ruokailukin koitti. Anne lähti muiden kanssa ruokajonoon ja me allergiset lähdimme keittiön ovea kohti kuikuilemaan. Tarjolle katettu ruoka olikin lähes kokonaan laktoositonta ja merkinnät vähälaktoosinen, laktoositon, gluteenton oli merkitty selkeästi linjastolla oleviin ruokalistoihin.  Minun ruokani lähdettiin laittamaan valmiiksi ja hetken kuluttua se tuotiinkin tarkan selostuksen kera, mitä lautanen sisältää ja kuinka se on valmistettu. Kysyttiin vielä jälkiruoasta ja sekin järjestyi keittiöltä pöytään saakka tarjoiltuna! 


Ruokailun jälkeen vietimme vielä hetken piha-alueella touhuten ja auringosta nauttien.
Meidän perhe kiittää ja suosittelee Härmän Kylpylää lämpimästi! Reissuun pohjanmaalle voi mitä kätevimmin yhdistää Kylpylän sekä lähellä sijaitsevan Powerparkin!


Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.

Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi

Ei kommentteja:

Minähän en "juhlamokasta" luovu