tiistai 26. toukokuuta 2015

Pienen terassin kesäasu

Takapihallamme on päällekkäin sekä terassi että parveke. Tähän asuntoon muuton jälkeen niille ei ole vielä jaksanut kauheasti tehdä mitään.  Kooltaan ne on vain muutaman neliön ja avonaiset. Tarve siis löytää säänkestävät ja pienehköt kalusteet. Parvekkeelle kulku on toisesta lastenhuoneesta ja siksi oottakoon toistaiseksi vielä ideaa rauhassa, ovi sinne on lukossa ja käytänkin sitä lähinnä vain kesäisin pyykinkuivaukseen.

Terassilla on ikean valkoinen muovituoli joka ostettu jo edelliseen asuntoon. Tänään kun olin saanut väkeni matkaan suuntasin puutarhamyymälään etsimään jotain. Olen aiemmin kasvattanut ja istuttanut vaikka mitä mutta nyt parina kesänä kaivannut vain jotain todella simppeliä ja helppohoitoista.

Puutarhamyymälässä päädyin valintoihin aika nopeaa, sitä mukaa kun kiertelin. Valkoinen (aavistuksen keltaista sisältävä) dahlia oli kaunis, sitten löysin neilikoita  (yksi nykyinen suosikki kukista), edullinen mansikka-amppeli ja vielä laventelia. Sisätiloista löytyi simppeli suorakaiteen mallinen betonisekoiteastia. Multaa pari pussia ja kassan kautta autolle. Varsinaiseen markettiin ruokaostoksille ja sieltä löysin vielä pienen tarjotinmetallipöydän joka mahtuu talveksi sisälle tai näppärästi säilöön.

Isompaa mattoa jäin vielä vähän kaipaamaan mutta eiköhän ratkaisu vielä löydy. Edullisen ja kivan kynnysmaton nappasin kun kulku kesäisin on pitkälti takaovesta.

Tässä muutama kuva mille nyt näyttää. Amppelilla koukku väärässä kohtaa mutta siihen siirtoon tarvin lisää pituutta.  Aurinkoisella ilmalla enemmän.
Ei kommentteja:

2018