lauantai 25. maaliskuuta 2017

Aikuisopiskelu ja saikkuviikko


 Tuossa ruokaa tehdessä miettien kulunutta viikkoa, jonka piti olla mulla saikkuviikko tuli mieleeni että kerrompa nyt muutaman päivän verran aikuisopiskelusta tai opiskelusta aikuisena mun näkövinkkelistä. Neljä lasta, yksi aikuinen =

Niin, tämän viikon piti maanantaita lukuunottamatta olla mulla "saikkua", toisinsanoen sovittua vapaata ennen ensi viikolla alkavaa työharjoittelua. Viimeisten kuukausien aikana meillä on ravattu tiuhaan lasten asioissa mitä monennäköisimmissä tutkimuksissa ja kontrolleissa. On tehty hakemuksia ja oikaisuvaatimuksia Aluehallintovirastoon saakka ja palaveerattu yhden sun toisen ihmisen kanssa. Totesin että nyt on pakko vähän puhaltaa että pysyy pää mukana. 

Noh, maanantai meni koulussa oppariseminaarin puitteissa. Viikot 6-12 olemme olleet kaikki koululla ja pakertaneet opparin (=ammattikirjallisuuskatsauksen) parissa. Tein omani parityönä omasta aiheestamme, liittyen vähän tulevaisuuden suunnitelmiimme. Työparini lähti maanantaina työssäoppimispaikkaansa Tanskaan ja mun tehtäväksi jäi hoitaa seminaariesittely sekä toisen luokkalaisen työn opponointi. Seminaariesityksen jälkeen sai työmme sekä ohjaajalta että opponoijalta korjausehdotuksin ja viimeinen palautuspäivä oli kuluvan viikon torstaina. Olimme sopineet työparini kanssa että työ menee tuollaisenaan arvioitavaksi koska olemme nyt niin kaukana toisistamme eikä skypen tm kautta sitä aleta väkertämään. 

Maanantaina iltapäivällä oli kotonamme myös palaveri jossa oli kaksi työntekijää vammaispalvelusta. Täytimme palvelusuunnitelmaa sekä samalla kartoitettiin omaishoidontukihakemukseen liittyvä kotikäynti. Tämä palaveri stressasi mua ihan valtavasti, koska taustalla on kova vääntö erityislapsemme asioihin liittyen. 

Tiistai olisi ollut ensimmäinen "vapaapäiväni", aamun käytin asioilla keskustassa, tapaamalla perhehoitokumppaneiden edustajia kirjastossa (liittyen osin oppariimme). Poikkesin myös ystäväni rasismiin ja syrjintään liittyvässä valokuvanäyttelyssä. 

Illaksi olin ilmottautunut Green care - työpajaan Framille. Hyppäsin kyytiin kylmiltäni neliosaisen työpajasarjan kolmanteen iltaan ja päädyin pitämään hissipuhetta kolmeen kertaan eri asiantuntijalle. Keskiviikkona päätin pitää pienimmillä vapaapäivän, eskarilaisen pitkään toivomana ja tokaluokkalaisen ollessa hieman lämpöisen oloinen herätessään. Aamu hidasteltiin ja puolen päivän maissa sain ystäväni kahvittelemaan. Hänestä sain myös lapsenvahdin lähtiessäni käyttämään isosiskoa sovitulla käynnillään, joka sitten olikin turha tai jäänyt meille ilmoittamatta sen peruuntuminen.  

Torstaina oli opparin deadline kello 11 ja sopimuksesta huolimatta mun oli sitä aamulla vähän korjattava, lähinnä pilkku - ja kirjoitusvirheet ja jotain lähdemerkinnöistä. Työ lähti 10.59 palautukseen :D Sen jälkeen päätin että nyt pidän sitä saikkua ja otan päiväunet!! Puolen päivän jälkeen sain koulukaverini kylään joka oli luvannut tulla mua vähän potkimaan parin ihan typerän rästihomman vuoksi ja toisen niistä, englanninkielisen cv:n saatiinkin alta pois. Toinen rästihomma oli ensimmäisen syksyn kerhotoiminnasta kesken jäänyt raportti... (älä koskaan jätä mitään myöhäiseksi, muistin palautus toissasyksyyn on hieman h a a s t e e l l i s t a! Onneksi oli muistiinpanot!) 

Perjantain käytinkin sitten raportin parissa. Sen naputeltuani sovin siskoni kanssa että nyt kyllä pyörähdetään jossain kaupungilla. Ihan hyvä reissu oli kun löysin alennuksesta kahdelle nuorimmalle puuttuvat välikausihousut. Nyt enää nuorimmalle kumpparit ostoslistalla (ainakin). 

Tänään onkin ollut hulinasta huolimatta aika mukava fiilis vaikka viikko ei mennyt ihan niinkuin oli haaveillut (eli leväten). On ollut kavereita kahteen otteeseen ja sen lisäksi pääsin tapaamaan pikaisesti muualla asuvaa ystävääni (entiset naapurit) ja heidän söpöisiä kaksosiaan. Kello on ilta kuusi lauantaina ja nyt pääsen viettämään sitä SAIKKUA! (onhan tässä vielä huominen aikaa...) 

Tämän lisäksi viikkoon kuului kahden lapsen kuljetus eskariin ja kouluun sekä normi kotihommat ruoanlaittoineen. Lisäksi sähköposti on piipannut ahkeraan liitten ensi viikolla alkavaan harjoitteluuni. Mielenkiinnolla odotan, voisin kuvitella työskenteleväni joskus aikuissosiaalityössä. 1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huhheijaa,kaikenlaista! Siunausta ja jaksamista kevääseesi! T.Anonyymi surffailija

2018