lauantai 30. joulukuuta 2017

Meidän Kodin joulunaika

Kaaoksesta huolimatta näköjään muutama seesteisempikin näkymä ollut :) Edelleen odotan itse sitä joulurauhaa tai edes hetken hengähdystä. Syksy on ollut hurja. Mielenkiintoinen, haastava ja rankkojakin asioita sisältävä ja odotin joululomaa paljon juuri siitä syystä että saisi hetken pysähtyä. Olla vaan ja käydä läpi asioita. Syksyyn ei ole montaa lapsivapaata hetkeä mahtunut. Lapset on mulle kaikki kaikessa mutta yksinhuoltajana sitä tarvii välillä "vastuuttoman" hetken, siis aikaa vain itselleen ja omille ajatusille, nukkua kunnolla, syödä miten haluaa ja mitä haluaa, kenties urheilla, lukea jne... sitten taas jaksaa paremmin hektisen arjen aikatauluineen ja monine käynteineen milloin missäkin terapiassa jne..

Noh, isoja hyviä asioita on tapahtunut paljon viimeisen vuoden aikana ja sitten vastaavasti taitaa haasteetkin olla sitä luokkaa, kuin tasapainoa pitäen ;) Meillä joulunalusaika pisti todellakin laittamaan kaiken turhan hössötyksen sivuun. Joululahjojen hankinta ja siivoukset painoi päälle ja eräänä iltana lähdin siskoni pyynnöstä kurkkaamaan mille meille joskus hankitut joulupukin vaatteet näyttää (josko pienet siskontytöt näkisivät joulupukin aattona). Meillä on yläkerrassa kaksi vaatehuonetta, toisessa meidän vaatteet ja toisessa säilytän valokuvia, tauluja, vaihtomattoja yms sellaista mitä ei tarvita joka päivä. Avasin oven ja huomasin yhten laatikon päällä vettä. Ensin jo ehdin lapsille huudahtaa että kuka täällä on käynyt jotain tekemässä piilossa, kunnes huomasin että huoneen katossa oleva IV-kone on sen valuttanut! No, onni ja onni, lattia oli säästynyt isommilta vahingoilta, vain vieraspatjan suojus ja muutamassa laatikossa olleet tavarat pahvilaatikkoineen olivat imeneet enimmät. Soitto vuokranantajan kanssa ja aamuksi huoltoyhtiö paikalle. ilta/alkuyö meni siirrellessä huoneesta tavarat muualle asuntoon.....

Sitten meillä laukesi imuri.... joululahjarahalla myös uusin itselleni viimeinkin sängyn. Täällä on tosissaan siis huonekaluralli ollut käynnissä viimeiset viikot! Käydessäni ostamassa sänkyä, kierrellen lähes jokaisen Seinäjoen huonekaluliikkeen, iskin silmäni kauniiseen tuoliin! Tuollaiset mä haluan!! ...nyt meillä on myynnissä tavara jos toinenkin jotta annan itselleni luvan (ja saan rahat) hankkia näitä tuoleja ruokapöydän ympärille. Niistä sitten enemmän jos ja kun ne kenties meille saan kotiuttaa.

Kumpa ehtisin joskus paneutua noihin joululahjaksi saamiini Hidasta elämää - puodin kirjoihin.. ;)

Ei kommentteja:

Minähän en "juhlamokasta" luovu