maanantai 29. toukokuuta 2017

Alkukesän aikaa ja arvonta!

Kesäloma lähestyy lapsilla ja oman lomani ensimmäisen pätkän ensimmäistä päivää olen tänään viettänyt. Itselläni tämä kesä kuluu toiseksi viimeisen harjoittelun puitteissa. Se on kuulkaas muutamaa kuukautta vaille valmiiksi tahkottu! JESS! Nyt kesällä teen "vain" harjoitteluviikot ja näyttöjä tulee sitten kaksi alkusyksyn paikassa. Koululle taidan mennä enää vain lokakuun tienoilla kun valmistuminen on ajankohtainen.

Kesän harjoittelu kestää yhteensä kuusi viikoa ja vähän ehdin lomailla itsekin. Lasten lomat on vielä avoinna osittain ja hoitopaikat on järjestetty kahdelle nuorimmalle mun työaikojen mukaan. Mutta kovasti koitetaan jotain mukavaa touhuta iltaisin ja viikonloppuisin. Yksi niistä on Seinäjoen 4H-yhdistykseltä vuokrattu viljelypalsta. Olen siellä viime viikolla kääntänyt maat ja istuttanut osin siemeniä ja osin esikasvatettuja taimia.Vuokrasin viljelypalstaa ensimmäistä kertaa ja vaikka olen aiemmin pitänytkin kasvimaata niin aina vähän jännityksellä sitä tekee istutukset, lähteeköhän sieltä mitään kasvamaan. :)

Seinäjoen 4H-yhdistyksellä on monenlaista muutakin toimintaa ja yksi näistä on Ylistaron Mäki-Pohdossa sijaitseva elämysmaailma, jonne tänään pääsimme tutustumaan.

Kotisivuilla kerrotaan näin: 

"Kotieläinpuistosta löydät erilaisia kotieläimiä; lampaita, kaneja, vuohia, vasikoita, poneja, sikoja ja lintuja.  Eläimet ovat omissa tilavissa aitauksissaan ja pääsevät näin hyvin liikkumaan ja oleilemaan.
Kotieläinpuiston lisäksi elämysmaailmassa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.
Leikkipuisto tarjoaa lapsille pikkutraktoreilla ja polkuautoilla ajoa, keinuja sekä lasten suosikin Jättiskeinun, johon mahtuu jopa 12 lasta kerralla keinumaan.
Kioskikahviosta ostat kahvia, makeisia, limsaa, jäätelöä, matkamuistoja tai vaikkapa makkaraa grillattavaksi sekä tietenkin pääsyliput Elämysmaailmaan. Elämysmaailman pääsylipulla pääset pelaamaan myös kierroksen minigolfia! Alueella on kaksi grillikatosta, joissa voi paistaa makkaraa ja syödä omia eväitä.
Hevostyökonemuseo esittelee vanhanajan hevostyökoneita ja kertoo niiden kehityksestä ja monipuolisuudesta. Museosta löydät myös lypsettävän lehmäpatsaan, Elämysmaailman oman lypsylehmän, Maito-Maikin, jonka kanssa voit kokeilla miten käsinlypsy onnistuu.
Museon yhteydessä on vuokrattavat kokous- ja keittiötilat, joihin on mahdollista saada tilauksesta ryhmille kahvitus."

 Keli tänään oli aurinkoinen mutta tuulinen. Lapsia paikalla oli mahtavan paljon ja eläimet saivat varmasti jokainen aimo annoksen rapsutuksia! Ja uskon että me huoltajatkin olimme hurmioituneita näistä suloisista karvakavereista. Meidät vastaanotettiin lämpimästi vastaan ja ilta aloitettiin herkullisen tarjoilupöydän kautta. Sutelan Myllyltä oli uunituoreet sämpylät ja täytekakku.


Pääportin vierestä löytyi tuo esittelyssä mainittu valtava keinu! Sekä tulotien varresta tämä vanha entinen kunnalliskoti, suurimpia vanhoja taloja mitä itse olen lähiseudulla nähnyt. Taisi muutamalla meistä naisista kamera räpsyä talon luona jo ahkeraan... ja kun olisikin päässyt kurkistamaan sisälle!Instagramin puolella @jenni.maria.t on käynnissä arvonta jossa voit voittaa kaksi sisäänpääsylippua 4H-elämysmaailmaan! Meidän perhe suosittelee lämpimästi yhdeksi kesäloman retkikohteiksi Mäki-Pohtoa!

Ei kommentteja:

Kesäillat